Gestoofde vis
1 blik tomaten
2 uien, schoongemaakt en fijn gesneden
2 gepelde, hardgekookte eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout, peper
2 eetlepels citroensap
( in de zomer/herfst: twee rode paprika’s)
Besprenkel de kabeljauwfilet met de citroensap en bestrooi
de vis me wat zout en peper. Verhit de boter en fruit hierin de klein gesneden
uien ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de tomaten uit het blik toe (in stukjes gesneden). Bak rustig in ca.
10 minuten en schep het om zodat er een dikke tomatensaus ontstaat. Schenk de
helft van de tomatensaus in een
ovenvaste schaal. Leg hierop de vis en schenk er de rest van de saus overheen.
Leg de plakjes ei daarop (en eventueel de paprikareepjes). Schenk de melk over
het geheel en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak het gerecht ca. 30 minuten in een op 175 graden
voorgewarmde oven, totdat de vis gaar is. Serveer de visschotel met wat
fijngehakte peterselie.
Recept: Valerie Jansen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten