Sinds 1987 zijn er contacten met medewerkers van organisaties betreffende de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Medewerkers van een van de eerste Indiase lokale organisaties kwamen toen met subsidiegelden van de Bisschop Bekkers Stichting voor een stage van drie maanden bij de toenmalige organisatie Boldershof in Druten terecht.
In een ontwikkelingsland als India, met zeer beperkte sociale voorzieningen, is het hebben van een handicap een extra groot probleem. Kennis omtrent zorg voor de gehandicapten is slechts beperkt aanwezig. Daarnaast is ook de acceptatie van mensen met een handicap maar zeer beperkt. Soms ontstaat er de indruk dat in een land waar vele mensen moeten vechten voor hun bestaan de sterkste overwinnen. Ontwikkelingsmateriaal en hulpmiddelen voor bijvoorbeeld fysiotherapie zijn meer dan welkom en ondersteunen de kennisoverdracht. Naast de kennis en goederen zijn natuurlijk ook financiële middelen onontbeerlijk.
Kort samengevat heeft de stichting als doel ondersteuning te bieden aan mensen met een verstandelijke handicap welke in India wonen.
___________________________________________
Info van Wikipedia, over de deelstaat Kerala:
Kerala (Malayalam: കേരളം) is een deelstaat in het uiterste zuidwesten van India. Hoofdstad van Kerala is Thiruvananthapuram (Trivandrum), de officiële taal Malayalam. De oppervlakte bedraagt 38.863 km², wat iets kleiner is dan Nederland. Bij de volkstelling van 2001[2] had de deelstaat 31.841.374 inwoners.
Door de eeuwen heen is het gebied achtereenvolgens bezet door de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. De laatsten schiepen de staat Madras, die het hele zuiden van het subcontinent omvatte. Op 1 november 1956 werd Madras opgesplitst langs etnische en taallijnen, waarbij onder meer de deelstaat Kerala ontstond.
De staat is een langgerekte strook land langs de Arabische Zee. Er zijn veel kanalen, meren en rivieren te vinden achter de kustlijn, die samen bekendstaan als de Backwaters. Het bergachtige binnenland is onderdeel van de West-Ghats en de kust vormt het grootste deel van de kust van Malabar.
Het percentage hindoes is met 56,2% relatief laag. Er zijn grote minderheden moslims (24,7%) en christenen (19,0%).[5] De christenen uit Kerala staan bekend als de Thomaschristenen, die verschillende vormen van het Syrisch christendom belijden en een van de oudste christelijke gemeenschappen ter wereld vormen. In Kochi (vroeger: Cochin) bestaat een kleine, maar 1300 jaar oude Joodse gemeenschap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten