Prei-gember tarte tatin (voor een quichevorm van 28-30 cm )
5 plakjes (diepvries) bladerdeeg
3 eetlepels honing
3 eetlepels water
zout en peper
Ontdooi het bladerdeeg licht. Leg de plakjes op elkaar en
rol uit tot een ronde lap van ca. 32
cm .
Verwarm de honing met water totdat het gaat karameliseren:
bubbelen en verkleuren. Voeg de boter toe en draai het vuur laag. Laat de boter
smelten. Snij dunne preitjes in de lengte doormidden en in stukken van 10-12 cm (alleen wit en stukje
groen). Voeg de stukken prei toe aan de pan en laat ze ca. 7 minuten zachtjes
koken. Roer er de fijngesneden of geperste gemberwortel aan toe (in de
knoflookpers blijven schil en harde stukjes achter). Verwarm de oven voor op
220 graden. Bekleed de quichevorm met bakpapier. Leg de stukken prei er als
zonnestralen in en schenk het bakvocht erover. Dek af met de lap bladerdeeg.
Prik het deeg met een vork overal in en duw het deeg vast tussen prei en vorm.
Bak de taart in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de taart met
de verkruimelde kaas of bedruppel ze nog met wat honing.
Bron: Sonja van de Rhoer, Trouw
Geen opmerkingen:
Een reactie posten