Spruitjes met ui en kool
geraspte schil van een citroen
1 eetlepel gemalen korianderzaad
1 eetlepel gemalen komijnzaad
4 eetlepels plantaardige olie
Maak de spruitjes schoon en snijdt deze door de helft.
Snijdt de witte kool in smalle reepjes. Haal de schil van de uien en halveer
deze. Daarna in grove stukken snijden. Rasp de schil van een citroen. Verwarm
de olie in een pan (of wok) en voeg de citroenschil met het gemalen
korianderzaad en komijnzaad toe. Even laten bruisen en schep de uien erdoor.
Voeg de spruitjes toe en meng deze goed en voeg daarna de witte kool toe. Even
laten bakken en steeds omscheppen. Het vuur laag zetten en met de deksel op de
pan in een kwartier gaar laten worden. Af en toe omscheppen.
Bron: Carolien Looman, franciscaans Milieuklooster Stoutenburg
Geen opmerkingen:
Een reactie posten