vrijdag 6 maart 2015

Vrijdag, 15e dag van de veertigdagentijd



Spruitjes met ui en kool
500 gram spruitjes
300 gram witte kool
200 gram uien
geraspte schil van een citroen
1 eetlepel gemalen korianderzaad
1 eetlepel gemalen komijnzaad
4 eetlepels plantaardige olie

Maak de spruitjes schoon en snijdt deze door de helft. Snijdt de witte kool in smalle reepjes. Haal de schil van de uien en halveer deze. Daarna in grove stukken snijden. Rasp de schil van een citroen. Verwarm de olie in een pan (of wok) en voeg de citroenschil met het gemalen korianderzaad en komijnzaad toe. Even laten bruisen en schep de uien erdoor. Voeg de spruitjes toe en meng deze goed en voeg daarna de witte kool toe. Even laten bakken en steeds omscheppen. Het vuur laag zetten en met de deksel op de pan in een kwartier gaar laten worden. Af en toe omscheppen.


Bron: Carolien Looman, franciscaans Milieuklooster Stoutenburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten