vrijdag 11 april 2014

Vrijdag, 33e dag van de veertigdagentijd




Prei met tonijn en linzen

Niet het meest verfijnde voedsel maar wel lekker! Snel klaar en voedzaam, voor 2 personen:

- 4 grote aardappelen in stukjes , niet te gaar gekookt
- 1 ui, gesneden
- 1 teen knoflook
- 1 el olie
- 1 blikje tonijn
- 2 grote stronken prei
- 100 gram gare linzen

- 100 ml gezeefde tomaten(of wat tomatenpuree, verse tomaten of zelfs ketchup in geval van nood)
- verse salieblaadjes geknipt (5 of zo, heb je geen vers dan een kleine el gedroogd)

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook. Voeg dan de prei toe en bak totdat de prei wat zachter is. Voeg de aardappelen en de gezeefde tomaten toe en stoof zachtjes tot de prei lekker zacht is. Doe de uitgelekte tonijn, de linzen en de salie er bij en maak af op smaak met peper en zout. Eet er bijvoorbeeld een homp (eigengebakken) brood bij.

Varianten: Vervang de prei door een andere groentesoort die jij toevallig op voorraad hebt. De linzen kun je natuurlijk ook vervangen door kikkererwten of witte bonen of een andere peulvrucht. Geen trek in tonijn maar wel ham in huis? Gooi dat dan er door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten